© Rootsville.eu

Randy Hoexter (US)
tiltle: Tomorrowsville
music: Jazz
release date: october 18, 2024
label: Blue Canoe Records
promotion: Kari-On Productions (Kari Gaffney)
info artist: Randy Hoexter

© Rootsville 2024


Randy Hoexter is een jazzpianist, componist, arrangeur, producer en docent woonachtig in Atlanta, Georgia, VS. Randy's keyboardwerk is te horen op veel platen en commercials; zijn talenten zijn gezocht door artiesten zo divers als gitaristen Jimmy Herring, Bill Hart en Shane Theriot (Neville Brothers), drummers Rod Morgenstein (Dixie Dregs), Sonny Emory (Earth, Wind and Fire, Bruce Hornsby) en Jeff Sipe, bassisten Chuck Rainey (Steely Dan) en Adam Nitti, saxofonist George Howard, gospelgroep NewSong, The Atlanta Symphony, Georgia Symphony Jazz en anderen.

Tomorrowsville is de nieuwste collectie van energieke moderne jazzcomposities van pianist Randy Hoexter. De onderstroom is er een van hoop en enthousiasme voor de toekomst. Het ensemble bestaat uit een vijfkoppige blazerssectie, wereldpercussie en piano. Grooves en ritmes van over de hele wereld benadrukken de verbindingen tussen verschillende culturen die in de jazzkunstvorm te vinden zijn.

De muzikanten zijn onder andere de legendarische bassist Jimmy Haslip van de Yellowjackets, die ook als associate producer fungeerde. Saxofoon- en multi-houtblazersvirtuoos Sam Skelton leidt de blazerssectie en is overal te horen als solist. Drummer John David, bekend om zijn bigbandwerk, legt de basis voor de gevarieerde grooves. De Turkse percussionist Emrah Kotan voegt energie, details en kleuren toe om de ritmesectie compleet te maken. De blazerssectie wordt gecompleteerd door trombonist Eric Alexander en trompet/flugelhorn door Justin Powell en Gordon Vernick.

Gastoptredens van de legendarische gitarist Mike Stern voegen zijn kenmerkende geluid en kleur toe aan de opname, en de Italiaanse zangeres Roberta Setzu een gevoelige en prachtige uitvoering van "The Wine-Dark Sea".

Rosetta Stone: Oorspronkelijk geschreven als een piano-etude, bevat het een 5/8-ritme geïnspireerd op Noord-Afrikaanse tegelpatronen met vijfvoudige symmetrie en prachtige kleuren. Bevat een drumsolo van John David.

The Dragonfly: Een groove-georiënteerde melodie die bedoeld was om een ​​gevoel te creëren van lopen naar vliegen, en die de snelheid en gratie van een libel oproept. Bevat Mike Stern op gitaar.

Argentum (For Horace): Geschreven als eerbetoon aan pianist en componist Horace Silver, heeft het een Latijns-rockgevoel, pianopatroon en klassieke trompet-/tenorsaxmelodie die in veel van zijn stukken te vinden is. Bevat de blazerssectie in een acrobatisch schreeuw-refrein.

The Wine-Dark Sea: Een vocale melodie, geschreven vanuit het eenzame gezichtspunt van de Sirene. In plaats van blauw beschreef Homerus de kleur van de zee als "Wijn-Donker" in de Odyssee. Met Roberta Setzu op zang.

Diaspora: De ritmes van West-Afrika worden in deze melodie omgezet in een 7/4 maatsoort. De baslijn was het oorspronkelijke idee voor dit stuk. De betekenis van de titel is dat mensen uit hun thuisland worden verdreven en hun cultuur met zich meedragen.

Evening Comes Early: Dit stuk is geschreven als een elegie voor een aantal geweldige muzikanten die ik bewonderde, maar die ik te vroeg verloor: Michael Brecker, Jaco Pastorius, Don Grolnick, Lyle Mays. Met een gitaarsolo van Mike Stern en een bas-solo van Jimmy Haslip.

Particle Accelerator: Een eerbetoon aan de Large Hadron Collider in Europa, de grootste machine die ooit door de mensheid is gebouwd. Veel energie. Met Sam Skelton en de blazerssectie.

Phosphenes: Een sfeervol stuk geïnspireerd op de kleuren en vormen die we zien als we onze ogen sluiten. Sam Skelton is te horen op tenorsax.

Tomorrowsville: Geïnspireerd door de energieke Latijnse muziek van Chick Corea. Een hoopvolle blik op de toekomst. Met Gordon Vernick op trompet.

Sonate: Een kort piano-interludium dat het Franse platteland moet oproepen.

In Bright October: een filmische "klassieke" compositie, is het de bedoeling om de energie en diepblauwe luchten van de herfst op te roepen en zich in hoofdstukken te ontvouwen, als een boek. Met sopraansax van Sam Skelton.


tracks:

1. Rosetta Stone 5:41
2. The Dragonfly 6:46
3. Argentum (For Horace) 5:40
4. The Wine-Dark Sea 6:36
5. Diaspora 6:47
6. Evening Comes Early 6:18
7. Particle Accelerator 4:54
8. Phosphenes 6:30
9. Tomorrowsville 5:37
10. Sonate 2:18
11. In Bright October 6:33